SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z MANDARYNKAMI, ORZECHAMI I ŻURAWINĄ

4.51 (160 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zdrowa, kolorowa, chrupiąca i oczywiście bardzo smaczna surówka.Polecam:)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
    2-3 mandarynki
    1/2 cebuli
    1/2 szklanki suszonej żurawiny
    1/4 szklanki siekanych orzechów włoskich
    3 łyzki oliwy z oliwek
    1-2 łyżki octu (u mnie jabłkowy)
    2 łyżki miodu
    1 łyżka musztardy Dijon



Wystaw ocenę:

4.51 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z czerwonej kapusty z mandarynkami, orzechami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zeszatkować na tarce o średnich oczkach.Cebulę posiekać na drobną kostkę. Oliwę, musztardę, miód i ocet wymieszać w misce, zalać kapustę wymieszać, pozostawić na ok. 1 godzinę.
  • 2. Żurawinę sparzyć wrzątkiem, odcedzić. Mandarynki obrać podzielić na połówki.Orzechy możemy podprażyć na patelni. Wszystkie te składniki dodać do kapusty wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować