Surówka z konfiturą cebulową i jajkiem

0 (0 ocen)

Prosta i lekka sałatka, jednocześnie pożywna - świetna na lunch. Konfitura z cebuli wnosi fajny posmak i nutę słodyczy.

Składniki:


  • 4 liście kapusty pekińskiej
    2 jajka od kury z wolnego wybiegu
    łyżka czubata konfitury z cebuli białej
    2 łyzki posiekanego kopru
    łyzka majonezu sojowego
    3 łyzki jogurtu naturalnego
    2 szczypty kurkumy
    sól
    pieprz
    majeranek
    oregano

Surówka z konfiturą cebulową i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę dość sporą. Pekinkę siekamy drobno, wrzucamy do miski. Do pekinki dodajemy konfiturę z cebuli, jajka, posiekany koper (może być mrożony), majonez, jogurt oraz przyprawy i zioła (kurkumę, sól i pieprze do smaku, majeranek, oregano). Mieszamy wszystko i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy