Surówka z kapusty kiszonej z gruszkami i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

Pyszny dodatek do obiadu. bardzo szybka w przygotowaniu.

Składniki:

  • 500 g kapusty kiszonej
    1 puszka gruszek w syropie
    100 g orzechów włoskich
    3 łyżki oleju rzepakowego
    sok z cytryny
    1 cebula
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty kiszonej z gruszkami i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Odrobinę soku z cytryny mieszamy z solą, pieprzem i olejem, można też dodać odrobinę soku z gruszek.
  • 2. Kapustę delikatnie kroimy jeżeli jest zbyt grubo siekana i płuczemy jeżeli jest za kwaśna. Gruszki kroimy na ćwiartki i dodajemy do kapusty, cebulę siekamy i również dodajemy. Całość zalewamy dressingiem i doprawiamy do smaku. Wsypujemy orzechy i pozostawiamy na godzinę aby wszystko dobrze się "przegryzło".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować