Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowo-ziołowym

4.41 (182 ocen)

  • 15 min

Pyszna surówka do obiadu. Polecam ten sos również do surówki z młodej kapusty. Pycha.

  • 15 min

Składniki:

  • średnia główka kapusty pekińskiej
    mała puszka kukurydzy
    papryka czerwona
    ząbek czosnku
    75 ml oliwy z oliwek
    szczypta cukru
    zioła (koperek ,bazylia ,oregano ,natka pietruszka) ilość i rodzaje zależne od upodobań
    sok z cytryny
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.41 (182 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy i szatkujemy. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Do oliwy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,posiekane zioła ,odrobinę cukru ,kilka łyżek soku z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy ,najlepiej w słoiku z nakrętką. Dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować