Surówka z kiszonej kapusty

5 (169 ocen)

  • 10 min

W sezonie jesienno-zimowym wartą ją robić jak najczęściej.

  • 10 min

Składniki:

  • 300 g kiszonej kapusty (najlepsza swoja)
    1 mała cebula
    1 średnia marchew
    1 jabłko
    płaska łyżeczka cukru
    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć i pokroić na desce.
    Cebulę pokroić w kostkę, marchew i jabłko obrać i zetrzeć na jarzynowej tartce.
    Warzywa przełożyć do miski, posypać cukrem, skropić olejem i wymieszać.
    Jeżeli potrzeba można odrobinę posolić, ale zwykle nie jest to konieczne bo kapustę się soli do kiszenia.
    Odstawić na 20 minut, aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Marchewka Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować