Surówka z młodej kapusty z pesto pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Chrupiąca, pełna witamin surówka z włoskim akcentem

  • 15 min

Składniki:

  • pół główki kapusty młodej
    5 łyżek jogurtu naturalnego
    pieprz
    sól
    kilka suszonych pomidorów z oliwy plus oliwa
    3 łyżki startego sera parmezan
    kilka listków świeżej bazylii
    łyżka octu balsamicznego

Surówka z młodej kapusty z pesto pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od przygotowania pesto. Pomidory kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy do nich kilka łyżek oliwy spod pomidorów, liście świeżej bazylii, starty ser parmezan, sól, pieprz, ocet balsamiczny i blendujemy wszystko na ulubiona konsystencje - ja lubie kiedy pesto jest dość gładkie. Kapuste oczyszczamy z zewnętrznych liści, wycinamy głab i szatkujemy dośc drobno. Dodajemy majonez i ok 2-3 łyżki pesto pomidorowego. Mieszamy surówkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy