Surówka z selera z rodzynkami

4.5 (140 ocen)

Surówka rewelacyjnie smakowała, choć przyznaję, że seler ma dość specyficzny, ostry smak i nie każdemu będzie smakować.

Składniki:

  • 2 selery korzeniowe
    4-5 marchewek
    3 jabłka
    100 gram rodzynek
    1/2 pęczka szczypiorku
    1 szklanka śmietany 12%
    sok z 1 cytryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selera z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z selera z rodzynkami 1. Marchew i seler obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne i i ścieram na tarce o dużych oczkach, od razu skrapiam sokiem z cytryny. Mieszam z selerem i marchewką. Dodaję sparzone rodzynki i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszam , dodaję śmietanę, doprawiam solą i pieprzem i nakładam na talerze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Rodzynki Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować