Surówka z pora i cebuli

4.5 (188 ocen)

  • 40 min

Surówka jest bardzo smaczna.Ma w sobie dużo witamin,szczególnie teraz na jesienne pochmurne i zimne dni.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 średnie marchewki
    1 por
    2 średnie cebule
    2 jabłka
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki śmietany
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pora i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać,umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Por opłukać i pokroić w pół plasterki.Cebule obrać i pokroić w kostkę.Jabłka obrać,oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Do miski wrzucamy marchewkę,por, cebule i jabłko.Dodajemy majonez i śmietanę i mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Wstawiamy surówkę do lodówki do schłodzenia.

Porady

Jeśli dodamy kwaśne jabłka to trzeba dodać smaku cukier.Można udekorować surówkę suszonym koprem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować