Surówka z porem z czerwoną fasolką

0 (0 ocen)

Ostatnio u nas w domu króluje Por. Staram się go przygotowywać i dodawać do różnych dań, sałatek czy surówek. Dziś proponuję surówkę z porem z dodatkiem czerwonej fasolki. Pasuje do dań rybnych jak i dań z drobiu

Składniki:

  • ok 7 cm kawałek pora

    1/2 puszki kukurydzy

    3 średniej wielkości ogórki kiszone

    jogurt naturalny, majonez

    sól pieprz do smaku

Surówka z porem z czerwoną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokrój cienko w pół plasterki
    Fasolkę odsącz z zalewy
    Ogórka pokrój w drobną kostkę
    Warzywa dodaj do miski dodaj po 1 łyżce majonezu i jogurtu, dopraw do smaku i wymieszaj.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy