Surówka na bazie bogatej w witaminy i minerały świeżej pietruszki, delikatnie słodkiego ananasa i chrupiących prażonych płatków migdałów idealnie sprawdzi się jako dodatek do dania obiadowego.
25 min
Składniki:
350g obranej pietruszki
1 puszka ananasa w kawałkach
70g płatków migdałowych
1 pęczek natki z pietruszki
5 łyżek majonezu
5 łyżek soku z ananasa
sól
pieprz
Surówka ze świeżej pietruszki, ananasa i chrupiących migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obraną pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
2.Kawałki ananasa odsączyć z zalewy.
3.Płatki migdałów uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni.
4.Natkę z pietruszki drobno posiekać.
5.Wymieszać ze sobą pietruszkę, ananasa, natkę z pietruszki, dodać majonez, sok z ananasa, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać i na końcu dodać płatki migdałów i wszystko delikatnie wymieszać.
Komentarze