1.Ryż z solą gotujemy do miękkości, następnie dodajemy do niego ocet ryżowy. Listki norki smarujemy na jednym brzegu pastą wasabi, a na pozostałą część kładziemy warstwę ryżu. Listki odwacamy o 180* i przy samym brzegunakładamy sałątę, serek almette, wędzonego łososia i ogórka pokrojonego w słupki a następnie zwijamy nasze sushi w rulon.(Aby się nie rozpadało sklejamy koniec wcześniej posmarowaną pastą wasabi)
2.Listki odwacamy o 180* i przy samym brzegunakładamy sałątę, serek almette, wędzonego łososia i ogórka pokrojonego w słupki a następnie zwijamy nasze sushi w rulon.(Aby się nie rozpadało sklejamy koniec wcześniej posmarowaną pastą wasabi)
3.Gotowe sushi posypujemy czarnym sezamem i podajemy z sosem sojowym ciemnym. Pychotka :)
Porady
Sushi najlepiej smakuje jak jest świeże, dlatego robi się je zaraz przed przybyciem gości.
Komentarze