Szarlotka złota rosa.

4.48 (172 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię tą szarlotkę, bo jest szybka, smaczna, maślana :)

  • 30 min

Składniki:

  • żółtka 4 sztuki
    cukier 1 szklanka i 5 łyżek do białek
    śmietana 18 % jedna szklanka
    mąka pszenna 2 szklanki
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    jabłka 1 kilogram
    margaryna (masło) 0.5 kostki
    białka 4 sztuki
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery Pianka

Szarlotka złota rosa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szarlotka złota rosa. 1. Żółtka z cukrem i śmietaną ubić na gładką masę. Dodać proszek do pieczenia i mąkę, wylać na dużą blaszkę i upiec na złoty kolor około 20 minut w 180 stopniach.
    Jabłka zetrzeć na tarce, usmażyć z margaryną (masłem). Jak są za kwaśne to dodać cukier. Wyłożyć ciepłe na upieczone ciasto.
    Białka ubić na sztywno z cukrem, wyłożyć na jabłka. Wstawić do piekarnika na 10 minut, by beza z białek nam się podpiekła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować