Szaszłyki z krewetkami i awokado z sosem curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa i krewetki myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Awokado i paprykę kroimy w dużą kostkę. Nabijamy na patyczki do szaszłyków zaczynając od papryki, potem krewetki i awokado i tak na zmianę. Ważne żeby było kolorowo, dodaje to szaszłykom uroku.
2.Szaszłyki kładziemy na aluminiowe tacki, a te kładziemy na grillu. Na początek przykrywamy drugą tacką i tak grillujemy około 15 min. W międzyczasie obracamy szaszłyki, aby się nie przypalały. Odkrywamy i pozwalamy się im łagodnie grillować jeszcze około 5-10min. Wszystko zależy od żaru grilla. Trzeba pilnować aby szaszłyki równomiernie się przypiekły.
3.W międzyczasie przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy jogurt naturalny, majonez i curry. Gotowe szaszłyki podajemy na ciepło z sosem.
Smacznego!:)
Komentarze