szybkowar-golonki indycze z kapustą kiszoną na ostro

4.5 (160 ocen)

golonki są bardzo kruche, soczyste a kapusta pełna smaku przypraw...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • golonki indycze 4 większe, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, olej rzepakowy 10 łyżek, kapusta kiszona 1 kg, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, cukier 1 łyżka, kminek cały 2 łyżeczki, papryczka ostra 1 średnia, woda 1,5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Szybkowar-golonki indycze z kapustą kiszoną na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. umyte, osuszone golonki indycze obsypać przyprawą do kurczaka i dobrze je natrzeć, schować do lodówki na całą noc
  • etap 2. golonki zrumienić na gorącym oleju z każdej strony
  • etap 3. do szybkowara włożyć pociętą kiszoną kapustę, posypać cukrem, dodać ziele, liście laurowe, kminek, pokrojoną papryczkę ostrą razem z pestkami
  • etap 4. na kapuście położyć zrumienione golonki indycze, wlać tłuszcz z patelni, wlać wodę............... zamknąć szybkowar, od chwili zagotowania - gotować na minimalnym ogniu z 45 minut, po ugotowaniu zostawić na 10 minut i spuścić ciśnienie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Golonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować