Szybka zupa ogórkowa

4.95 (150 ocen)

szybko i smacznie

Składniki:

  • 2 litry wywaru drobiowo-warzywnego
    6 ogórków kiszonych
    1 marchewka
    3 ziemniaki
    sól do smaku
    1/4 szklanki słodkiej śmietanki 18 %
Wystaw ocenę:

4.95 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szybka zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchewkę obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę a marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Warzywa dodać do wywaru drobiowo-warzywnego i gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do wywaru. Gotować 15 minut. Doprawić do smaku solą. Zupę zagęścić zawiesiną mąki i wody. Zagotować. Wyłączyć gaz i dolać słodką śmietankę. Wymieszać. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować