Szybkie babeczki z kremem i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W szklance mleka wymieszać budyń i mąkę z cukrem. Drugą szklankę mleka zagotować i połączyć ze sobą. Ciągle mieszając gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Masę odstawić do ostygnięcia.
2.Składniki muffinkowe suche wsypać do miski. Dolać do niech składniki mokre i wymieszać za pomocą rózgi. Przełożyć do foremek na muffiny i piec około 25-30 minut w 180 stopniach, a potem przestudzić
3.Pół kostki masła zmiksować i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Krem odstawić do lodówki, aby stężał.
4.Muffiny poprzekarawać na pół, nasączyć herbatą z wiśniówką. Na środku każdej ułożyć plaster banana, dookoła wycisnąć krem i nałożyć drugą część babeczki.
Komentarze