Szybkie babeczki z kremem i bananami

0 (0 ocen)

  • 40 min

kolejna wersja muffinek - mój niezawodny sposób na szybki i prosty wypiek

  • 40 min

Składniki:

  • MUFFINY
    * 2 szklanki mąki
    * pół szklanki cukru
    * 2-3 łyżki kakao
    * pół kostki roztopionej i wystudzonej margaryny
    * jajko
    * 3/4 szklanki maślanki naturalnej
    * łyżka dżemu wiśniowego
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * szczypta soli

    KREM
    * 2 szklanki mleka
    * budyń śmietankowy
    * 4 łyżki cukru
    * 2 łyżki mąki
    * pół kostki masła

    + banan i herbata z wiśniówką do nasączenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Szybkie babeczki z kremem i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W szklance mleka wymieszać budyń i mąkę z cukrem. Drugą szklankę mleka zagotować i połączyć ze sobą. Ciągle mieszając gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Masę odstawić do ostygnięcia.
  • 2. Składniki muffinkowe suche wsypać do miski. Dolać do niech składniki mokre i wymieszać za pomocą rózgi. Przełożyć do foremek na muffiny i piec około 25-30 minut w 180 stopniach, a potem przestudzić
  • 3. Pół kostki masła zmiksować i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Krem odstawić do lodówki, aby stężał.
  • 4. Muffiny poprzekarawać na pół, nasączyć herbatą z wiśniówką. Na środku każdej ułożyć plaster banana, dookoła wycisnąć krem i nałożyć drugą część babeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować