To spaghetti to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad latem! Moja rodzina uwielbia taki sos do makaronu a połączony z koperkiem, rukolą i kiełbasą smakuje doskonale i znika z talerzy w kilka chwil :)
20 min
Składniki:
Składniki na około 4 porcje:
400 g makaronu spaghetti
200 g kiełbasy
cebula
2 łyżki masła
2 duże ząbki czosnku
300 ml śmietanki 36%
duży pęczek świeżego koperku
duży pęczek rukoli
sól
pieprz
Szybkie spaghetti z kiełbasą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, osączamy. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy.
2.Cebulę kroimy w drobną kostkę, na patelni roztapiamy masło, dodajemy cebulkę i chwilę smażymy aż się zeszkli.
3.Czosnek drobno siekamy, dodajemy do cebulki i razem chwilę smażymy, następnie wlewamy śmietankę, przyprawiamy solą i pieprzem, całość smażymy na małym ogniu mieszając, około 3 minut aż sos delikatnie zgęstnieje.
4.Koperek i rukolę siekamy i dodajemy do gotowego sosu, mieszamy.
5.Do gorącego sosu dodajemy ugotowany makaron oraz kiełbasę, całość razem mieszamy.
Komentarze