Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Warzywa kroimy w kostkę

Włoszczyznę, ziemniaki i cebulę myjemy i obieramy. Wszystko kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Rozcieńczamy bulionem warzywnym, doprawiamy solą, pieprzem i skórką startą z wyszorowanej cytryny. Zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem przez 20 minut do miękkości.

Krok 2: Kroimy łososia

W międzyczasie łososia i krewetki myjemy i osuszamy. Łososia kroimy na małe kawałki i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym z cytryny.

Krok 3: Zupę posypujemy koperkiem

Trochę warzyw i ziemniaków wyjmujemy z zupy i odkładamy, resztę miksujemy w zupie, doprawiamy śmietaną, solą i pieprzem do smaku. Łososia pokrojonego w kostkę, krewetki i odłożone warzywa dodajemy do zupy. Gotujemy ok. 5 minut.

Obrywamy końcówki koperku i siekamy, mieszamy z kwaśną śmietaną. Zupę dekorujemy kleksem tak przyrządzonej śmietany.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Magdalena Magdalena
    790 dni temu
    Genialna sprawa i tak łatwa do przyrządzenia. Na pewno będę ją robić częściej.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    970 dni temu
    Ta zupa jest boska. Raz ugotowana gości na moim stole nie tylko od święta.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1191 dni temu
    Przepis jest do kitu nie wyjasnkia jak dzialac krok po kroku / co z bulionem !??!?!!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1191 dni temu
    Bulion wykorzystywany jest na samym początku (krok 1). Gotujemy w nim pokrojone warzywa z dodatkiem masła, skórki cytryny i przypraw.
  • Gość Gość
    1169 dni temu
    Wystarczy czytać ze zrozumieniem! Przepis jest wystarczająco dokładny!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!