Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Dynię kroimy w kostkę
Dynię kroimy w półcentymetrową kostkę, a borowiki w cienkie plastry. Rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek i podsmażamy ząbek czosnku w łupinie. Po chwili wyjmujemy czosnek i dodajemy pokrojoną dynię i borowiki. Warzywa mieszamy, a następnie podlewamy niewielką ilością gorącej wody.
Krok 2: Dodajemy tymianek i pietruszkę
Do składników dodajemy posiekany drobno tymianek i natkę pietruszki. Dusimy tak długo, aż dynia zmięknie, ale nadal będzie al dente.
Krok 3: Makaron łączymy z sosem
Makaron spaghetti gotujemy według receptury: 100 g makaronu na 1 litr wody z 1,5 łyżeczki soli. Wodę solimy dopiero, jak zacznie wrzeć. Spaghetti gotujemy według czasu podanego na opakowaniu, odejmując 1 minutę (al dente). Makaron odcedzamy (nie przelewamy wodą!) i dokładamy do sosu na patelni. Całość mieszamy. Wykładamy na talerz. Wierzch posypujemy startymi płatkami pecorino. Dekorujemy gałązką tymianku i natki pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!
Spaghetti bolognese
Pyszne spaghetti według przepisu prawdziwego Włocha - Stefano Terrazzino!
Spaghetti bolognese
Najpopularniejsze danie w stylu włoskim, uwielbiane przez dzieci - przygotuj je razem z Kuchnią Lidla!
Spaghetti carbonara
Klasyczne spaghetti carbonara – smaczne, a jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym
- Makaron z pikantnymi brokułami
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Zapiekanka ziemniaczana z łososiem
- Risotto z grzybami
- Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
- Smażona ryba na purée z groszku
- Gnocchi szpinakowe
- Placuszki z kukurydzy z sosem jogurtowym
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Kolorowa zapiekanka
- Spaghetti puttanesca
- Spaghetti napoli – przepis
- Piada wraps
- Klopsiki zapiekane z serem provolone
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Chinka z klopsikami, czyli orientalna zupa z makaronem i warzywami
- Schab w sosie paprykowym
- Letnia karpatka z bitą śmietaną i borówkami
- Cheesecake New York z orzechami pekan
- Babka wielkanocna
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Wieniec wielkanocny
- Hummus grzybowy
- Ciastka pisanki
- Gofry czekoladowe z kremem orzechowym i bananami
- Świąteczne ciasto czekoladowo-pomarańczowe
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
Komentarze (0)