Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-08-2008
Proste, szybkie i przepyszne danie.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 37
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 714
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 87
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 192
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 37
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 714
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 87
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 192
Składniki
Makaron ugotować aldente. Brokuła zblanszować wrzucając do wrzątku z dodatkim 1 łyżeczki soli i cukru /nie może być zbyt miękki/. Zagotować 1 szklankę wody z bulionem i dodać serki topione, dokładnie mieszając aby pozbyć się grudek, doprawić wegetą i pieprzem. Pod koniec, kiedy serki już będą w płynnej postaci dodać brokuł podzielony na cząstki i delikatnie wymieszać. Na talerze rozłożyć ugotowane tagiatelle i dodać do nich brokuły z sosem. Posypać szczypiorkiem. Smacznego.