Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 28
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 689
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 28
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 689
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Ryż gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem curry. Marchewkę kroimy w kostkę, pora w plasterki, cebulę w piórka. Dodajemy bambusa i fasolę mung (warzywa powinny być mniej więcej w równych proporcjach). Warzywa podsmażamy na oleju, doprawiamy do smaku pieprzem i sosem sojowym.
Ryż i warzywa mieszamy w naczyniu. Można jeszcze doprawić sosem.