Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na udaną i kruchą tartę!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 113
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 242
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2317
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 406
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 272
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 113
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 242
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2317
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 406
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 272
Składniki
Wykonanie: Zimne masło posiekać z mąką, dodać cukier, sól, jajko- wyrobić ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki. Ciasto podzielić na dwie części (2/3 i 1/3) Wyłożyć spód formy wysmarowanej masłem większą częścią ciasta. Układać jabłka pokrojone w talarki, posypać borówkami. Resztę ciasta rozwałkować, pociąć w paski i przykryć wierzch tarty. Piec 30-35 minut w temp. 180 stopni.