Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z truskawkami na cieście fr.z budyniem waniliowym
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Składniki
Truskawki myję i przekrajam na pół. Gotuję budyń wg.opisu i studzę. Formę do tarty smaruję masłem i wykładam ciastem fr. Następnie na cieście rozprowadzam wystudzony budyń i układam truskawki. Piekę w 180st. 25min. Ostygniętą tartę posypuję cukrem pudrem i listkami mięty Mój budyń był bez cukru więc tego cukru musiałem nasypać nieco więcej. Smacznego!!!