Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 183
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 124
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 56
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 362
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 183
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 124
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 56
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 362
Składniki
Mąkę ze szczyptą soli i margaryną posiekać,dodać 2 łyżki zimnej wody i zagnieść ciasto.Zawinąć w folię i włożyć na ok 60 min do lodówki. Szparagi oczyścić,ugotować al dente,odsączyć i pokroić w mniejsze kawałki. Formę do tarty wylepić ciastem,na cieście ułożyć gęsto pokrojone szparagi i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 15-20 min. Zrobić sos : jajka rozmieszać z mlekiem,dodać utarty na grubych oczkach ser oraz sól i pieprz do smaku,wymieszać. Podpieczoną tartę wyłożyć z piekarnika,polać równomiernie sosem i ponownie włożyć do temp 200 st na ok 15 min,smacznego.