Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 920
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 144
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 920
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 144
Składniki
Przygotowanie biszkoptu: Do ubitych białek dodaj cukier dalej ubijając piane. Po wymieszaniu żółtek z proszkiem do pieczenia i octem dodaj kolejno do ubitych białek. Dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj. Wylej ciasto na foremkę wyłożoną papierem i piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Do schłodzonej i ubitej śmietany dodaj cukier puder i stopniowo serek mascarpone nadal ubijając.
Przekrój poziomo upieczony biszkopt. Obie połówki nasącz kawą rozpuszczoną w wodzie i adwokacie. 2/3 przygotowanej masy wykładamy na dolną część biszkopta. Kolejno masę przykrywamy górną częścią biszkopta i smarujemy pozostałą częścią masy.
Wierzch posypujemy kawą lub startą gorzką czekoladą.