Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort mleczny na zimno,prosty i bardzo smaczny deser z białą i ciemną czekoladą ....
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 36
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 709
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 85
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 191
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 36
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 709
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 85
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 191
Składniki
Przygotowanie: -3 galaretki (rozpuścić) na 5 szklanek wody -Wszystkie składniki powinny,mieć temperaturę pokojową,aby masa się nie zważyła Masło lub margarynę, (według uznania),utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami (można użyć miksera) dodać żelatynę rozpuszczoną w mleku, chłodna i płynną,startą czekoladę, deserową i ubite białka.Białka ,delikatnie mieszamy kopystką.Wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki aby warstwa stężała. Drugą warstwę wykonujemy tak samo dodając do masy kakao i białą startą czekoladę i ponownie wstawiamy do lodówki, układamy brzoskwinie Na sam koniec wylewamy tężejącą galaretkę. Tortownica o średnicy 30 cm.
Smacznego!!!
Smacznego !!!