Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
malinowo-śmietankowy z budyniowym podkładem
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 97
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 325
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 19426
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 223
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 97
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 325
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 19426
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 223
Składniki
upieczone biszkopty przekroić na połowę, a następnie każdy placek na pół (będzie razem 8 placuszków). Ubić śmietanę ze śmietan fixem, dodać maliny, następnie wsypać kremy malinowe i delikatnie wymieszać. Placki przełożyć kremem śmietanowo-malinowym i układać jeden na drugim. Tort będzie wysoki. Wstawić do lodówki do stężenia. Następnie ściąć od góry placek (będzie dach) i obsmarować kremem budyniowym (budyń ugotowany w 1,5 szkl. mleka, po ostudzeniu utarty z kostką masła). Gotowy placek obłożyć masą cukrowa i udekorować według uznania. smacznego