Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na specjalną okazję.
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1345
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 125
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1345
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 125
Składniki
Wykonanie: Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu- odstawić. Mleko zagotować z cukrem waniliowym i namoczoną wcześniej w zimnym mleku żelatyną, żółtka utrzeć i wlewać bardzo powoli stale mieszając na gorące mleko. Następnie zagęścić podgrzewając i cały czas mieszając , uważać przy tym aby nie zagotować- ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z ostudzoną masą bardzo dokładnie. Ser zmielić i połączyć z gotową masą, jeżeli mamy mrożone owoce, to dodajemy w całości na samym końcu- lekko mieszając z masa serową. ( możemy również dodać bakalie lub czekoladę) zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.