Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 423
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23646
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 103
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 423
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23646
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 103
Składniki
biszkopot; Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Cały czas ubijając, dodawaj stopniowo cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i zapach arakowy. Blachę wysmaruj tłuszczem, wylej ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz ok. 20 min.
Krem: Podgrzać śmietanę kremówkę. Dodać białą czekolaę. Gdy się rozpuści - schłodzić. Najlepiej dać do lodówki na dłuższą chwile. Do schłodzonej masy dodac śnieżkę i wymieszać.
biszkopt rozkroić na 3 równe cześci. przełożyc kremem. udekorować Smacznego