Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i tani tort.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 156
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 57
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 213
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 156
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 57
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 213
Składniki
BISZKOPT: Ubić białka na sztywno. Ubijając dodawać cukier, kakao, żółtka, mąkę i proszek. Wylać do wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tortownicy. Piec 30-40 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystygnięciu ciasta, przekroić je na 3 części.
Każdy spód lekko nasączyć pączem przyrządzonym z wódki, wody i soku z cytryny.
PRZEKŁADANIE: Spody posmarować cienką warstwą toffi. Na pierwszy ubić 2 smietanki z dwoma śmietanfixami. Na kolejny tak samo. Przykryć ostatnią częścią ciasta, którą należy z wierzchu posmarować toffi, podobnie jak i boki tortu. Ostatni kubeczek śmietanki, ubić i posmarować cały tort dokoła. Boki można obsypać czekoladą startą na grubszych oczkach tarka, wierzch posypać kakaem.