Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie dla lubiacych ziemniaki!!
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 77
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 309
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 70
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 77
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 309
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 70
Składniki
1-ziemniaki myjemy gotujemy w mundurkach okolo 30 minut obieramy ze skorki i przeciskamy przez praske.Dodajemy maslo,parmezan,jajka,ser gouda pokrojony na male kawalki,pokrojona na kosteczke szynke,sol piepsz do smaku.Wszystko dokladnie mieszamy masa musi dobrze do siebie przywierac( gdy tego nie robi mozna dodac 2 lyzki mleka)
2-kroimy na plastry ser wedzony,forme do pieczenia(ja uzywam tortownicy)smarujemy maslem i wysypujemy bulka tarta,nastepnie dodajemy tylko polowke naszej ziemniaczanej masy i dociskamy dobrze do formy nastepnie przykrywamy wedzonym serem i pozostala masa.
3-Posypujemy bulka tarta i na wierzch kladziemy kawaleczki masla.
4-Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200stopni .Tort musi nabrac zlotego koloru danie podajemy cieple.