Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla osób, które kochają warzywa :). Więcej na blogu
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2801
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 130
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 93
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2801
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 130
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 93
Składniki
Najpierw przygotowujemy sos pomidorowy. Zapraszam na mojego bloga po przepis.
Najpierw musimy przygotować wszystkie składniki potrawy. Ogórka dokładnie myjemy, suszymy i ścieramy na tarce na podłużne paski. Podobnie robimy w przypadku marchewki i rzodkiewki. Marchewkę, myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na podłużne paski. Rzodkiewkę po umyciu ścieramy na tarce na cienkie plastry. Pomidora kroimy na drobne kawałki. Ser parmezan ścieramy na tarce. Potem lekko podsmażamy tortille na patelni. Najpierw na tortilli układamy sałatę, potem kilka plastrów pomidorów i rzodkiewki. Następnie kładziemy ogórka i marchewkę. Wszystko polewamy sosem i serem, zawijamy tortillę i spinamy ją wykałaczkami. Podobnie postępujemy z pozostałymi tortillami i kładziemy je na paszce do pieczenia. Tortille wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na około 15 minut.