Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekret tego ciasta tkwi głównie w masie jabłkowej i polewie chałwowej, które idealnie się uzupełniają.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 155
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 57
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 179
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 206
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 155
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 57
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 179
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 206
Składniki
biszkopty: 1.Białka ubić na sztywno, stopniowo dodać cukier i po jednym żółtku. 2.Powoli i na bardzo małych obrotach lub szpatułką dodawać przesianą mąkę, a w przypadku ciemnego biszkopta do mąki dodać kakao. 3.Biszkoptowe blaty piec w temp.170°C około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.
masa jabłkowa 1.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. 2.Jabłka i cukier smażyć tak jak na dżem aż owoce zaczną się rozpadać. 3.Dodać bakalie, cynamon i suchą galaretkę. 4.Dobrze wymieszać, lekko przestudzić i ciepłe wyłożyć na ciemny biszkopt. 5.Przykryć jasnym biszkoptem.
polewa chałwowa 1.Wszystkie składniki polewy podgrzewać w rondelku, aż wszystkie się rozpuszczą i połączą. 2.Lekko przestudzoną polewą dekorować ciasto.