Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi powoli się kończy, więc trzeba go jeszcze wykorzystać. Ja najbardziej lubię te z wody, tradycyjnie podane z masełkiem i bułką tartą :)
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4379
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 119
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4379
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 119
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 169
Składniki
Szparagi umyć, obrać, odciąć twarde końcówki. Gotować w posolonej wodzie do miękkości ok.20 min.
Masełko rozpuścić, a następnie dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać.
Ugotowane szparagi wyciągną z wody, odcedzić i polać zasmażką. Uwaga!!! Nie wylewajcie wody, zrobicie z niej pyszną zupę. Przepis na moim profilu https://smaker.pl/przepis-szparagowa,117608,pelen-brzuszek.html
Smacznego :)