Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne trufle - smakują jak te, które jadłam w Brukseli. Z ilości składników, które podałam wyjdzie spora ilość kulek truflowych, więc można zrobić także z połowy podanej składników :)
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 73
Szybka i smaczna
Odsłon: 453
Soczyste szparagi na chrupiącej szynce parmeńskiej, to wytworna sezonowa prze...
Odsłon: 127
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 73
Szybka i smaczna
Odsłon: 453
Soczyste szparagi na chrupiącej szynce parmeńskiej, to wytworna sezonowa prze...
Odsłon: 127
Składniki
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. W rondelku podgotuj śmietankę z ziarenkami wanilii lub cukrem waniliowym. Kiedy śmietanka już prawie się gotuje, przelej ją do rondelka z czekoladą i całość dokładnie wymieszaj. Dodaj masło i ponownie wymieszaj. Jednolitą masę przykryj folią aluminiową i odstaw do ostudzenia. Kiedy masa jest jeszcze plastyczna, łyżeczką nabieraj ją i formuj z niej małe kulki. Uformowane kulki znowu wstaw do lodówki na około 1 godz. Przed samym podaniem obtocz trufle w kakao lub cukrze pudrze. Do obtoczenia trufli można użyć, także innych rodzajów posypek do ciast.