Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne,efektowne,kolorowe,łatwe w wykonaniu
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 62
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 78
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 62
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 78
Składniki
Margarynę wcześniej wyjąć żeby była miękka.,Żółtka rodzielic z białkami.Białka schować do lodówki. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać po 1 żółtku.Następnie na przemian dodawać po łyżce oleju i mąki połączonej z proszkiem do pieczenia.Ubić pianę z białek, dodać szczyptę soli i wymieszać delikatnie z ciastem.
Kolejnym krokiem jest rozdzielenie ciasta na cztery równe części.Do jednej dodajemy kakao,do drugiej,kisiel(w proszku),trzecią mieszamy z makiem ,natomiast czwarta pozostaje biała.
Przechodzimy teraz do foremki.Może to być tzw. keksówka,albo foremka do babki.Foremkę dokładnie smarujemy margaryną a następnie obsypujemy bułką tartą.Do tak przygotowanej formy układamy nieregularne ";kupki"; z każdej części ciasta.Staramy się ,aby kolory nie nachodziły na siebie.Jest wtedy ładniejszy efekt po przekrojeniu.
Piekarnik rozgrzać do 150 stopni,natomiast w momencie włożenia ciasta,temperaturę zmieniamy na 200 stopni.Ciasto należy piec 40-45 min.Po wyjęciu z piekarnika,odstawiamy na parę minut i wyciągamy ciasto z blaszki.Po całkowitym ostygnieciu mozna posypać je cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą.Życzę udanego wypieku i smacznego ;o).