Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Biszkopty smarujemy powidłami i po 2 łączymy ze sobą i układamy na blaszce.Margarynę,cukier,kakao i wodę gotujemy ok 5 min.Studzimy dodajemy 1 jajko i 5 żółtek,mąkę z proszkiem.5 białek+3 z kremu ubijamy i mieszamy z ciastem.Zalewamy biszkopty i pieczemy 180st 35min
Przygotowujemy krem;budyń,cukier,żółtka,mąkę odrobinę mleka rozcieramy w garnku i zalewamy wrzącym mlekiem.Gotujemy aż zgęstnieje,zimny ucieramy z masłem.
Przygotowujemy polewę;margarynę,cukier ,kakao,śmietanę zagotowujemy.Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i dodajemy do polewy.
Ostudzone ciasto smarujemy kremem i polewamy lekko tężejącą polewą