Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koperty są rewelacyjnym dodatkiem do barszczu. Jeśli zostaną z obiadu - można je zjeść na zimno na kolację.
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 97
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 48
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 103
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 80
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 97
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 48
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 103
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 80
Składniki
Marchewkę i pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno siekamy. Na oleju podsmażamy kolejno: pieczarki, cebulę, po czym po dłuższej chwili dodajemy marchewkę. Gotowy farsz doprawiamy pieprzem i solą, odstawiamy do wystygnięcia. Żółty ser ścieramy i dodajemy z kukurydzą do zimnego farszu. Całość mieszamy.
Margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Twaróg rozgniatamy widelcem z mąką. Wlewamy wystudzoną margarynę. Dodajemy jajko, sól i wyrabiamy ciasto - możliwie jak najgładsze. Odstawiamy na minutę, po czym rozwałkowujemy i kroimy w spore kwadraty.
Na kwadraty nakładamy farsz. Rogi składamy do środka, by utworzyć kształt koperty. Jeżeli ciasto nie chce trzymać się na górze - wbijamy wykałaczkę.
Na blasze rozsmarowujemy olej (możemy upiec koperty na specjalnym papierze). Układamy koperty. Każdą smarujemy jajkiem. Pieczemy pół godziny w 180 stopniach.