Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bardzo soczysta i aromatyczna.
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 244
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1363
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 244
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1363
Składniki
Jabłka umyć, trzy sztuki zostawić w skórce,podzielić na ósemki, usunąć gniazda nasienne. Jedno jabłko obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka, wymieszać z utartym jabłkiem, usmażyć na oddzielnej patelni, przyprawiając solą i pieprzem. Wątrobę wieprzową umyć, oczyścić z błon, pokroić w plastry (ok. 2cm), oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące. Natychmiast po obtoczeniu usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia posolić, dodać cząstki jabłek, patelnię przykryć i wszystko razem podduszać przez chwilę, aby jabłka lekko zmiękły, ale się nie rozpadały. Wątróbkę podawać z jabłkami i cebulą, ziemniaczkami, ryżem itp. Smacznego!