Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy lubi wątróbkę. Ale myślę, że warto spróbować tę potrawę:)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy ze ścięgien i żyłek. Płuczemy moczymy przynajmniej pół godziny w mleku.
Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy dwie patelnie. Na jednej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Kiedy cebula jest zeszklona, dorzucamy jabłka pokrojone w cienkie plastry. Smażymy razem chwilę, ale nie doprowadzamy do kompletnego zmiękczenia jabłek. Posypujemy majerankiem, mieszamy i odstawiamy.
Na drugiej patelni również rozgrzewamy olej i smażymy wątróbkę. Ważne - wątróbkę dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku zaraz przed usmażeniem, w przeciwnym razie będzie nam strzelać na patelni:)
Kiedy wątróbka jest już usmażona, dorzucamy ją na drugą patelnię z cebulą i jabłkami i jeszcze raz razem podgrzewamy. Gotowe:) Podajemy z puree i sałatką z ogórków kiszonych:)