Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, smaczne... :)
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 58
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 200
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 57
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 133
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 58
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 200
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 57
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 133
Składniki
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek itp.. Kroimy na mniejsze kawałki i osuszamy na ręczniku papierowym. Na patelni rozgrzewamy olej, bądź masło - jak to woli:)
Wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy ok 3-4 min z każdej strony. NIE SOLIĆ, bo wtedy wątróbka stwardnieje! I uwaga! Wątróbka potrafi mocno strzelać... Smażymy na średnim ogniu.
W międzyczasie kroimy cebulkę w piórka i gdy wątróbka się usmaży, ściągamy ją z patelni, a na tym samym tłuszczu smażymy cebulkę. Można ją posolić, by szybciej zmiękła. Jak się skarmelizuje dorzucamy wątróbkę, wszystko solimy, ew. pieprzymy i chwilkę razem dusimy.
Podawać gorącą z ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym, bądź surówką czy innym dodatkiem.