Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wzorowałam na wątróbce, którą można dostać w lokalu Pyzata Chata w Lublinie
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Na rozgrzany olej rzepakowy wrzuciłam pół kilograma grubo pokrojonych pieczarek. Podsmażyłam chwilę, następnie dodałam 2 posiekane cebule. Smażyłam około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodałam 300 g oczyszczonej i pokrojonej drobiowej wątróbki. Mocno opieprzyłam, obsypałam 2 łyżkami mąki i dusiłam około 8 minut. Co jakiś czas podlewałam niewielką ilością wody do uzyskania sosiku. Na koniec dodałam pół puszki groszku. Trzymałam na ogniu do podgrzania się groszku. Wątróbkę solimy dopiero na talerzu, w przeciwnym razie stanie się twarda.