Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w pełni, więc w pewnych miejscach zieleni się już szczaw, aż trudno przejść obojętnie i go nie zerwać. Będzie pyszna zupa. Dla wielu smak dzieciństwa, chociaż ja go odkryłam stosunkowo niedawno i żałuję, że dopiero tak późno. :)
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 84
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 46
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 98
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 113
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 75
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 84
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 46
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 98
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 113
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 75
Składniki
Kości umyć, zalać wodą, doprawić solą i pieprzem, dodać liście laurowe 1 ziele angielskie, gotować do miękkości.
Warzywa umyć, obrać i pokroić w kosteczkę. Por pokroić w talarki.
Ugotowane kości wyjąć z garnka, gotowy wywar odcedzić przez sitko, dodać warzywa i gotować do miękkości.
Szczaw dokładnie umyć, posiekać i podsmażyć na masełku.
Pod koniec gotowania zupy dodać szczaw, dokładnie wymieszać i gotować przez chwilę.
W misce wymieszać mąkę ze śmietaną, zahartować kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlać na zupę dokładnie mieszając. Całość zagotować i doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami. Smacznego !!!