Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijny kompot z suszonych owoców był zmorą mojego dzieciństwa. Wszystkie kompoty Mamy i Babci lubiłam, aż przychodziła Wigilia - same pyszności na stole a do popicia taaki kompot :( Lata mijały, z roku na rok piłam o łyk więcej, kompot zaczął smakować. Teraz go uwielbiam - zimniutki po wigilijnym objedzeniu świetnie gasi pragnienie i dodatkowo wspomaga trawienie :) A jak jest u Was? Lubicie od zawsze?
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Suszone owoce płuczemy na sitku, przekładamy do garnka i zalewamy 1,5-2 l wody. Wrzucamy goździki i odstawiamy na pół godziny. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy cynamonem i gotujemy na małym ogniu przez 20-30 minut, aż owoce zmiękną (ale uważamy żeby się nie rozpadały). Jeśli chcemy dosładzamy miodem do smaku. Podajemy schłodzony. Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)