Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie, które powstało ponieważ "nie wiadomo co zrobić z resztkami w lodówce". Szybkie i smaczne, z powodzeniem może zastąpić wszystkim znaną tartę.
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 104
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6604
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 170
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1239
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5783
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 104
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6604
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 170
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1239
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5783
Składniki
Twaróg rozdrabniamy widelcem lub ręcznym mikserem. Miksujemy z jajkiem i dodajemy przyprawy, ocet oraz sodę i proszek. Ubijamy na sztywno białka i powoli dodajemy do masy, mieszamy drewnianą łyżką. Pieczemy w tortownicy w temp. 180 stopni.
Pora, cebulkę i pieczarki siekamy i dusimy w 2 chochelkach bulionu. Kalafior gotujemy na parze, a mięso podsmażamy i dusimy w reszcie bulionu do miękkości. Przyprawiamy do smaku. I odcedzamy z nadmiaru wody.
Kiedy sernik się upiecze lekko go studzimy, a na wierzch kładziemy mięso, kalafior i pory z pieczarkami. Wkładamy na chwilę do piekarnika. Po wyciągnięciu polewamy kilkoma łyżkami jogurtu i posypujemy szczypiorkiem.