Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas idealny do Żurku, aromatyczny przygotowany własnoręcznie smakuje rewelacyjnie podczas śniadania Wielkanocnego.
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 233
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 202
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 242
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 233
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 202
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 242
Składniki
Do słoika lub glinianego naczynia wsypać mąkę, wlać wodę, dokładnie wymieszać aby nie było grudek, dodać resztę składników. Słoik przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, raz dziennie dokładnie wymieszać. Zakwas jest gotowy po około siedmiu dniach.