Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na maślance, z dodatkiem boczku. Smacznego.
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 203
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 1109
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 2531
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 203
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 1109
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 2531
Składniki
Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy boczek. Warzywa zalewamy bulionem np. wołowym, dodajemy podsmażony boczek z cebulką, sól, pieprz, liście i ziele angielskie, gotujemy ok. 30 minut do miękkości warzyw. Śmietanę mieszamy z maślanką i zaciągamy zupę, posypujemy świeżym koperkiem. Można też zrobić bardziej kremową, mieszając śmietanę z łyżką mąki, a później dolać maślankę. Smacznego.