Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam trochę jabłek,pyszne,pachnące i soczyste.Nie zje się wszystkich,więc zamknęłam ten aromat w słoikach.W zimie będzie do szarlotki lub naleśników,a i tak same zjeść.Bardzo polecam.
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 119
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6644
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1279
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 119
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6644
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1279
Składniki
Jabłka obrać pokroić na ćwiartki. Dać do dużego gara( w zależności ile jabłek) podlać 1 szkl.wody.Zagotować co jakiś czas zamieszać.Jabłka szybko staną się papką,wtedy dosłodzić do swojego smaku. Nakładać do słoików(ja dawałam zimne) do 3/4 wys.słoika. Pasteryzować około 40min.od momentu wrzenia wody. Po tym czasie wyłączyć i zostawić w wodzie słoiki do wystudzenia.
Smacznego życzę!