Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i pyszna!
Pyszne lizaki z ciasta na jeden kęs . Pokochają je każde i małe jak i duże ła...
Odsłon: 33
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 264
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 179
Pyszne lizaki z ciasta na jeden kęs . Pokochają je każde i małe jak i duże ła...
Odsłon: 33
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 264
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 179
Składniki
Makaron ugotować al dente. Pieczarki oczyścić, pokroić w grubsze plastry, podsmażyć na dwóch łyżkach masła. Do pieczarek dodać pokrojone w piórka cebule, poddusić razem. Gdy cebule się zeszkli, dodać pokrojoną w kostkę wędlinę. Całość podlać wodą i wszystko przez chwilę dusić, a pod koniec doprawić. Zawartość patelni połączyć z makaronem oraz przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać ze startym serem i polać zapiekankę. Piec ok. 30 min w temp. 180 stopniach.