Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka gyros z pieczarkami
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1872
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1872
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Ryż gotujemy na sypko i odcedzamy. Kurczaka kroimy w kostkę. Mięso przyprawiamy przyprawą GYROS.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebule na zlotu, dodajemy mięso i smażymy. Pod koniec dodajemy drobno posiekany czosnek. Potem podsmażamy pieczarki na zlotu na bardzo malej ilości oliwy pozwalając by sok całkowicie z nich odparował.
Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: – ryz – pieczarki – ogórki – keczup – cebula – papryka – kurczak – ser zloty – keczup
Zapiekankę zapiekamy przez 25-30 min. w temp. 180 stopni.